Kaas Soorten - Herkomst - Informatie - Smaak - Streek - Kazen
Kaas Soorten
______________________________________________________________
Er is een grote verscheidenheid aan kazen. Door de International Dairy Federation worden zo'n 500 verschillende soorten erkend en andere partijen spreken zelfs oover ruim 1000 kaassorten wereldwijd. Op deze pagina vindt u een overzicht van landen en streken die bekend zijn voor de soorten kaas die er vandaan komen. Naast een lijst van de verschillende soorten vindt u informatie over de smaak, samenstelling en de streek herkomst van de kazen uit Italië. Staat er achter de naam (*) dan is meer informatie te vinden via de links aan de rechterzijde van de pagina.
______________________________________________________________
______________________________________________________________
- Brusselse kaas
- Chimay (abdijkaas)
- Damse Mokke (witschimmelkaas)
- Hervekaas
- Limburger
- Maredsous (abdijkaas)
- Passendale
- Waaslander schapenkaas
______________________________________________________________
______________________________________________________________
- Danish Blue (blauwschimmelkaas)
- Esrom
- Havarti
- Samsø
______________________________________________________________
______________________________________________________________
- Allgäuer Bergkäse
- Altenburger Ziegenkäse (geitenkaas)
- Harzer Käse
- Mainzer Käse
- Milbenkäse
- Odenwälder Frühstückskäse
- Tiefländer
- Tilsiter
- Weißlacker
______________________________________________________________
______________________________________________________________
- Caerphilly
- Cheddar
- Cheshire
- Cornish Yarg
- Double Gloucester
- Staffordshire Cheese
- Stilton
______________________________________________________________
______________________________________________________________
- Lappijuusto
- Leipäjuusto
- Raejuusto
______________________________________________________________
______________________________________________________________
- Beaufort (harde kaas)
- Brie (schimmelkaas)
- Camembert (schimmelkaas)
- Chaource (witschimmelkaas)
- Livarot (gewassen kostkaas)
- Maroilles (gewassen korstkaas)
- Morbier (halfharde kaas)
- Munster (gewassen korstkaas)
- Neufchâtel (witschimmelkaas)
- Roquefort (blauwschimmelkaas)
- Selles-sur-Cher (zachte kaas)
______________________________________________________________
______________________________________________________________
- Feta (zachte schapenkaas)
- Graviera
- Kalathaki Limnou
- Kasseri
______________________________________________________________
______________________________________________________________
- Gorgonzola
- Mascarpone
- Mozzarella
- Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas)
______________________________________________________________
meer over Italiaanse kaas »
______________________________________________________________
- Edammer
- Friese nagelkaas
- Goudse kaas
- Leidse kaas
- Meikaas
- Noord-Hollandse kaas
- Rookkaas
______________________________________________________________
______________________________________________________________
- Ekte Geitost (bruine geitenkaas)
- Fløtemysost
- Gamalost
- Gudbrandsdalsost (bruine kaas)
- Jarlsberg
______________________________________________________________
______________________________________________________________
- Queijo de Azeitão
- Queijo do Pico (Azoren)
- Queijo Serra da Estrela (schapenkaas)
______________________________________________________________
______________________________________________________________
- Mondseer
- Montafoner Sauerkäse
- Räßkäse
- Schlierbacher Schloßkäse
- Steirerkäse
- Tiroler Graukäse
- Vorarlberger Bergkäse
______________________________________________________________
______________________________________________________________
- Cabrales (blauwschimmelkaas)
- Queso Manchego (schapenkaas)
______________________________________________________________
______________________________________________________________
- Beyaz peynir (witte schapenkaas)
______________________________________________________________
______________________________________________________________
- Ädelost (blauwschimmelkaas)
- Gräddost
- Grevé (harde kaas)
- Herrgårdsost
- Prästost
- Västerbottensost (harde kaas)
______________________________________________________________
______________________________________________________________
- Appenzeller Käse
- Berner Hobelkäse
- Capreggio (geitenkaas)
- Emmentaler (harde gatenkaas)
- Gruyère (harde kaas)
- Le Maréchal (harde kaas)
- Sbrinz (harde kaas)
- Tête de Moine
- Tomme Vaudoise (zachte kaas)
- Vacherin Mont-d’Or (zachte kaas)
______________________________________________________________
______________________________________________________________
- Chhurpi (BHU/NEP)
- Domiati (EGY)
- Dunlop Cheese (SCH)
- Gbejna (MLT) geiten- of schapenkaas
- Halloumi (CYP)
- Hermelín (TSJ) witschimmelkaas
- Höfðingi (IJSL)
- Imokilly Regato (IER) harde kaas
- Monterey Jack (USA)
- Panir (INA)
- Queijo Minas (BRA)
- Sulguni (GEO)
- Tounjski sir (KRO)
______________________________________________________________