Italiaanse Kaas - Herkomst - Informatie - Smaak - Streek - Kazen uit Italië
Italiaanse Kaas
______________________________________________________________
Er is een grote verscheidenheid aan Italiaanse kazen. Op deze pagina vindt u een overzicht van Italiaanse kaas. Naast een lijst van de verschillende soorten vindt u informatie over de smaak, samenstelling en de streek herkomst van de kazen uit Italië. Staat er achter de naam (*) dan is meer informatie te vinden via de links aan de rechterzijde van de pagina.
______________________________________________________________
______________________________________________________________
GORGONZOLA
Nederlands: Gorgonzola
Streek: noorden van Italië
Soort kaas: zachte blauwschimmelkaas van koemelk
Vertgehalte: 26%
Vorm: rond
Gewicht per kaas: 12 kilogram
______________________________________________________________
MASCARPONE
Nederlands: Mascarpone
Streek: Lombardijen
Soort kaas: zachte roomkaas van koemelk
______________________________________________________________
MOZZARELLA
Nederlands: Mozzarella
Soort kaas: Zachte kaas van koemelk
Kleur: wit
Vetgehalte: 22%
Vorm: bulba (= eivormig)
Gewicht per kaas: ca. 125 - 250 gram
______________________________________________________________
MOZZARELLA DI BUFALA
Nederlands: Buffelmozzarella
Soort kaas: Zachte kaas van de waterbuffel
Kleur: wit
Vetgehalte: 22%
Vorm: bulba (= eivormig)
Gewicht per kaas: ca. 125 - 250 gram
Dit is eigenlijk de oorspronkelijke mozzarella.
______________________________________________________________
PARMIGIANO REGGIANO
Nederlands: Parmezaanse kaas
Streek: Parma en omgeving
Soort kaas: harde kaas van koemelk
Vetgehalte: 28-32%
Vorm: rond
Gewicht per kaas: 33-40 kilogram
______________________________________________________________