Pastapan
Pannen en Kookgerei
Wat is een Pastapan?
Aangezien past in ruim water gekookt moet worden, ongeveer 1 liter per 100 gram pasta, is het lastig om een gewonen grote pan te gebruiken. Pasta kleeft snel aan een gewonen pan en is lastig gelijkmatig te garen. Om het koken van pasta te vereenvoudigen is de pastapan ontworpen. Deze hoge pan die meestal een inhoud heeft van zo'n vijf tot zes liter bevat een inzetgedeelte dat meestal geperforeerd is, alhoewel dit niet altijd het geval is. Het belangrijkste van deze constructie is dat deze ervoor zorgt dat de warmte gelijk verdeeld wordt en de past gelijkmatig gekookt. De pan moet trouwen hoog genoeg zijn om spaghetti rechtop in de pan te zetten. Voorzichtigheid is trouwens nog steeds geboden. In een pastapan kookt en bruist het water meestal wat heftiger doordat er een overdruk ontstaat door de dubbelwandigheid. Vooral als in een volle pan gekookt wordt moet hiermee rekening worden gehouden.
Aanbiedingen van Pastapannen
Jamie Oliver Chef's Cuisine Pastapan
Deze pastapan is ideaal voor elke pasta soort. De bodem van de pastapan is voorzien van een tweelagen constructie. Door deze constructie wordt warmte gelijk verdeeld en uw pasta gelijk gegaard ...
Pastapan | Pannen en Kookgerei | Koken
Tekst: Zoekenvindalles.nl ©
Zoek en Vind Alles Disclaimer