Finland
Recepten uit Scandinavië
Finse Kerstmosterd (Joulusinappi)
Soort gerecht:
- Smaakmaker
- Bijgerecht
- Kerstgerecht
Land van herkomst:
Finland
Ingrediënten:
- 1 deciliter mosterpoeder
- 1 deciliter slagroom
- 1 deciliter suiker
- 2 eetlepels Cognac
- 2 eieren
Benodigdheden:
- Schaal
- Garde
- Steelpannetje
- Afsluitbare pot(ten)
- Rorspaan | Lepel
- Fornuis
- Koelkast
Bereiding
Stap 1
Roer de mosterdpoeder, slagroom, suiker en eieren door elkaar zodat er een glad mengsel ontstaat.
Stap 2
Breng het mengsel langzaam aan de kook in het steelpannetje(liefst anti-aanbak) terwijl er continue geroerd wordt en laat een paar minuten zachtjes koken.
Stap 3
Laat de mosterd afkoelen en roer als dit het geval is de cognac erdoor.
Stap 4
Doe de mosterd in een of meerdere goed schoongemaakte potten en bewaar deze in de koelkast.
Bijzonderheden
Houdbaarheid:
De mosterd is in de koelkast zo'n twee maanden houdbaar.
Finse Mosterd | Recepten uit Finland
Zoek en Vind Alles Disclaimer