Contact


Wijnsoorten



Wijndruiven en Wijnsoorten

Cabernet Sauvignon Druif


Vermoedelijk is de Cabernet Sauvignon het bekendste druivenras ter wereld dat wordt gebruikt voor de productie van rode wijnen. De wijn die gemaakt wordt van deze druif heeft, als het goede wijn is, een pregnant aroma van zwarte bessen. Is er sprake van een slechte oogst of verkeerde behandeling kan de smaak ook snel tegenvallen en vegetale toon krijgen. Cabernetwijn leent zich goed voor langer rijpen op hout. Jonge Cabernet kan door de aanwzige tannines wat stug van smaak zijn. Daarom wordt de jonge wijn vaak gemend druivenrassen met een zachtere smaak als de Merlot of de Shiraz. De Cabernet wordt trouwens zelf ook gebruikt om de smaak van wijnen op basis van andere druivensoorten te versterken.

Cabernet Sauvignon Gebieden


Van Oorsprong komt de Cabernet Sauvignon uit Frankrijk. Maar inmiddels wordt de druif in wijngebieden over de gehele wereld gebruik.

- Frankrijk
- Médoc
- Graves
- Pays d'Oc (Zuid-Frankrijk)
- Zuidwest-Frankrijk
- Italië
- Spanje
- Oostenrijk
- U.S.A.
- Californië (Napa)
- Chili
- Argentinië
- Zuid-Afrika
- Australië





Zoek en Vind Alles Disclaimer

Cabernet Sauvignon | Druif | Wijn | Wijnsoort